Inbox

Video-introductie naar Inbox binnen Nozbe

Bekijk deze korte video-introductie over het concept van Inbox voor je taken:

Introductie naar Inbox en het Toevoegen van Taken aan Nozbe

De plaats om alle dingen vast te leggen die gedaan moeten worden. Alle gedachten, ideeën, taken (professioneel of privé) en alle kleine of grote dingen die je moet beheren.

Je zult je Inbox aan de linkerzijde van het Nozbe venster vinden.

Inbox

Klik erop en je zult naar het Inbox venster geleid worden.

Inbox

Om je eerste Inbox taken toe te voegen, klik de plus knop onderaan in de rechterhoek van je Nozbe app:

Inbox

Zet hier alle taken waar je over nadenkt. Allen te doen, taken, ideeën, alles dat in gedachten komt. Op deze wijze kun je je volledig focussen op je volgende doel.

Je kunt een tekst, checklijst, bestand of een beeld toevoegen als een taakopmerking

Onder “…” is het mogelijk om de opmerking te bewerken, vast te plakken (als een favoriet bovenop de opmerkingenlijst) of een nieuwe taak ermee aan te maken. De opmerkingen die je toegoevoegd hebt, kunnen ook door jou verwijderd worden.

Inbox

Taak Parameters

Elke taak kan verscheidene parameters hebben:

Task parameters

Veel teams gebruiken opmerkingen bij taken om binnen Nozbe te communiceren. Om dat proces nog productiever te maken, kun je een link naar zo’n taak aan een andere taak toevoegen. Op deze manier kun je snel overschakelen tussen gerelateerde taken. Bruikbaar, toch?

Stel je voor dat je een taak “Publish the blog post about Nozbe 3.9.” hebt. Voordat we hem kunnen voltooien, moeten we andere kleinere taken afhebben waarin we de app in verschillende stores lanceren. Mijn collega die daarvooor verantwoordelijk is, plakt een link naar “Upload the app in marketplaces” taak in een opmerkng bij mijn “Publish the blog post…” taak.

Inbox

Zodra de eerste taak is voltooid, kan ik dat zien binnen mijn taak.

Inbox

De structuur van de links ziet er zo uit: ‘app.nozbe.com/#taskref-taskID’ en je kunt ze ook buiten Nozbe gebruiken. Ze zijn universeel en ze worden binnen een native app geopend, zolang je hem op je apparaat hebt of binnen jouw browser als je die app niet hebt.

Magische Pijl – Voeg een Taak toe Onderaan of Bovenaan je Takenlijst

Door default voeg je taken bovenaan je lijst toe. Je kunt er ook voor kiezen om ze onderaan de lijst toe te voegen door te klikken op een ‘magische pijl’. Wanneer het naar boven wijst, worden de taken bovenaan de lijst toegevoegd:

Inbox

Wanneer de pijl naar beneden wijst, worden taken onderaan de lijst toegevoegd:

Inbox

De pijl kan naar beneden of naar boven wijzen ook op iPhone en iPad!

Inbox

Een Taak Omzetten naar een Project met Eén Klik

Als een taak te groot lijkt kun je hem omzetten naar een project:

New task
  1. Je moet een taak kiezen door hem te selecteren
  2. Zodra je zijn details ziet, druk op de „drie punten“ icoon op de bovenste balk
  3. Van de lijst kies “Omzetten naat het project” knop

Let op, alle opmerkingen en materialen die toegevoegd zijn aan jouw taak worden automatisch omgezet naar bijlagen van het nieuwe project. Je zult in staat zijn om ze te bekijken door de paperclip te kiezen binnen de informatiebalk aan de rechterzijde van je projectvenster. Als je een checklijst hebt toegevoegd, zullen alle elementen ervan naar aparte taken worden omgezet.

Nozbe Advies: Maak Je Inbox Elke Week Schoon

Je kunt je Inbox op nul zetten door alle items door te gaan die je daar hebt en te bepalen wat je er als volgt mee gaat doen: verplaatsen naar een ander project, het snel gedaan krijgen, delegeren of omzetten naar een project.

Let op: Je Inbox is niet een plaats om je taken op te slaan. Je moet zeker één keer per week dit venster verwerken en schoonmaken.

Je kunt je taken binnen projecten plaatsen door eentje te kiezen van een lijst binnen een popup venster.

move to project

Op deskopt kun je ook

dragandrop to project
  1. Doe je projectenlijst open

2. Drag and drop een taak naar een project