Inbox

Video-introductie naar Inbox binnen Nozbe Personal

Bekijk deze korte video-introductie over het concept van Inbox voor je taken:

Introductie naar Inbox en het Toevoegen van Taken aan Nozbe Personal

De plaats om alle dingen vast te leggen die gedaan moeten worden. Alle gedachten, ideeën, taken (professioneel of privé) en alle kleine of grote dingen die je moet beheren.

Je zult je Inbox aan de linkerzijde van het Nozbe Personal venster vinden.

Inbox

Klik erop en je zult naar het Inbox venster geleid worden.

Inbox

Om je eerste Inbox taken toe te voegen, klik de plus knop onderaan in de rechterhoek van je Nozbe app:

Add First Task to Inbox

Zet hier alle taken waar je over nadenkt. Allen te doen, taken, ideeën, alles dat in gedachten komt. Op deze wijze kun je je volledig focussen op je volgende doel.

Je kunt een tekst, checklijst, bestand of een beeld toevoegen als een taakopmerking

Onder “…” is het mogelijk om de opmerking te bewerken, vast te plakken (als een favoriet bovenop de opmerkingenlijst) of een nieuwe taak ermee aan te maken. De opmerkingen die je toegoevoegd hebt, kunnen ook door jou verwijderd worden.

Inbox

Taken voltooien

Het voelt geweldig aan om taken te voltooien. Maar hoe werkt het in Nozbe? Echt gemakkelijk! Je moet simpelweg op de cirkel naast de taaknaam drukken.

Inbox

Behoort de taak niet tot jou? Dan moet je hem eerst naar jou delegeren.

Inbox

Voltooide taken worden na 12u ’s nachts gearchiveerd zodat je je op huidige opdrachten kunt concentreren. Alle voltooide taken binnen een project kun je inkijken door het venster helemaal naar beneden te scrollen. Onderaan de lijst actieve taken vind je een “Voltooid” knop.

Inbox

Als je een betaald of proefaccount hebt, kun je het overzicht van alle voltooide taken bekijken.

Taak Parameters

Elke taak kan verscheidene parameters hebben:

Task parameters

Veel teams gebruiken opmerkingen bij taken om binnen Nozbe Personal te communiceren. Om dat proces nog productiever te maken, kun je een link naar zo’n taak aan een andere taak toevoegen. Op deze manier kun je snel overschakelen tussen gerelateerde taken. Bruikbaar, toch?

Stel je voor dat je een taak “Publish the blog post about Nozbe Personal 3.9.” hebt. Voordat we hem kunnen voltooien, moeten we andere kleinere taken afhebben waarin we de app in verschillende stores lanceren. Mijn collega die daarvooor verantwoordelijk is, plakt een link naar “Upload the app in marketplaces” taak in een opmerkng bij mijn “Publish the blog post…” taak.

Inbox

Zodra de eerste taak is voltooid, kan ik dat zien binnen mijn taak.

Inbox

De structuur van de links ziet er zo uit: ‘app.nozbe.com/#taskref-taskID’ en je kunt ze ook buiten Nozbe Personal gebruiken. Ze zijn universeel en ze worden binnen een native app geopend, zolang je hem op je apparaat hebt of binnen jouw browser als je die app niet hebt.

Magische Pijl – Voeg een Taak toe Onderaan of Bovenaan je Takenlijst

Door default voeg je taken bovenaan je lijst toe. Je kunt er ook voor kiezen om ze onderaan de lijst toe te voegen door te klikken op een ‘magische pijl’. Wanneer het naar boven wijst, worden de taken bovenaan de lijst toegevoegd:

Inbox

Wanneer de pijl naar beneden wijst, worden taken onderaan de lijst toegevoegd:

Inbox
Add First Task to Inbox

De pijl kan naar beneden of naar boven wijzen ook op iPhone en iPad!

Inbox

Een Taak Omzetten naar een Project met Eén Klik

Als een taak te groot lijkt kun je hem omzetten naar een project:

New task
  1. Je moet een taak kiezen door hem te selecteren
  2. Zodra je zijn details ziet, druk op de „drie punten“ icoon op de bovenste balk
  3. Van de lijst kies “Omzetten naat het project” knop

Let op, alle opmerkingen en materialen die toegevoegd zijn aan jouw taak worden automatisch omgezet naar bijlagen van het nieuwe project. Je zult in staat zijn om ze te bekijken door de paperclip te kiezen binnen de informatiebalk aan de rechterzijde van je projectvenster. Als je een checklijst hebt toegevoegd, zullen alle elementen ervan naar aparte taken worden omgezet.

Hoe kan je een taak klonen

Wil je een kopie van je taak hebben, gebruik ‘Klonen’.

Druk op de drie punten onderaan en kies ‘Klonen’.

Inbox

Zo maak je een kopie met dezelfde parameters en alle opmerkingen. De persoon die de taak heeft gekloond, wordt weergegeven als de auteur van alle opmerkingen die erbij horen. De oorspronkelijke auteur is daar niet vermeld.

In de kopie vind je ook geen link naar de originele taak. De klonen staan altijd los en dat betekent dat ze niet gaan verdwijnen als je de oorspronkelijke taak verwijdert (en ook andersom).

Nozbe Advies: Maak Je Inbox Elke Week Schoon

Je kunt je Inbox op nul zetten door alle items door te gaan die je daar hebt en te bepalen wat je er als volgt mee gaat doen: verplaatsen naar een ander project, het snel gedaan krijgen, delegeren of omzetten naar een project.

Let op: Je Inbox is niet een plaats om je taken op te slaan. Je moet zeker één keer per week dit venster verwerken en schoonmaken.

Je kunt je taken binnen projecten plaatsen door eentje te kiezen van een lijst binnen een popup venster.

move to project

Op deskopt kun je ook

dragandrop to project
  1. Doe je projectenlijst open

2. Drag and drop een taak naar een project

Ongerelateerde taken

Soms heb je taken die nergens bij horen of je wilt ze gewoon in jouw inbox hebben. Hoe kun je ze aanpaken? Het antwoord vind je op onze blog.

Meer over Inbox

Wil je weten hoe je meerdere taken naar een project in een keer kan verplaatsen? Ga naar onze blog.