Evernote

Hoe Evernote Werkt met Nozbe Personal (Video)

Waarom Nozbe Personal Zo Goed Werkt met Evernote

Integratie met Evernote is één van de meest bruikbare eigenschappen binnen Nozbe Personal. Het is toegankelijk ondanks het feit dat je een account hebt binnen Nozbe Personal. Zelfs een gratis Evernote- en Nozbe Personal account zijn genoeg om je Evernote notities te gebruiken als referentiemateriaal binnen je Nozbe Personal account. Je kunt ze onder toevoegingen bewaren of onder je projecten en/ of ze direct toevoegen aan acties in de vorm van opmerkingen. Om dit te doen moet je eerst Nozbe Personal toestaan om toegang te hebben tot je Evernote account en dat kan gedaan worden via de “Instellingen” sectie.

Hoe je Integratie met Evernote kunt bewerkstelligen

Kies ‘Instellingen’ van de balk aan de linkerzijde(1). Selecteer dan ‘Integraties’(2). Integratie met Evernote (3) is de derde van boven.

Settings - integration with Evernote

Klik op de knop en autoriseer toegang voor Nozbe Personal(3).

Settings- integration with Evernote1

Tijdens bevestiging word je naar het volgende scherm geleid:

Settings- integration with Evernote3

Let op:

1. Dit toegangsbewijs is alleen maar geldig voor 1 jaar. Na dat jaar moet je opnieuw autorisatie geven (dit is in het geval van dit test account)
  2. In het geval van vernieuwde autorisatie klik dan alsjeblieft op deze knop; in het geval van deze nieuwe opstelling zul je alleen de ‘autorisatie’ knop hebben
  3. Dit geeft je informatie betreffende wat Nozbe Personal kan doen en wat het niet zal doen. Lees dit alsjeblieft aandachtig door om latere verwarring te voorkomen.

Zodra het proces afgerond is, zul je naar je Integraties venster doorverwezen worden. Je zult ook een email van Evernote met een bevestiging krijgen.

Vanaf dit moment zul je in staat zijn om je notities binnen Nozbe te bekijken. Let er alstublieft op dat ze toch referentiemateriaal zijn dus als je ze wilt updaten, dan moet je dat binnen de oorspronkelijke app doen = Evernote dus.

Hoe je Jouw Evernote Notities kunt Toevoegen aan Projecten

Om je Evernote Notities te zien binnen NoNozbe Personalzbe, volg dan de instructies hieronder:

Evernote notes in the attachment view
  1. Ga naar de lijst van je projecten
  2. Kies een project
  3. Lokaliseer en klik op het ‘i’ icoon om de informatiebalk te openen
  4. Klik op het ‘paperclip’ icoon om toegang te krijgen tot de toevoegingen van een project
Evernote notes in the attachment view

Door op de ‘+’ te klikken worden de opties voor toevoegingen geopend waar je moet kiezen voor ‘Evernote Notities’ van het drop down-menu:

Attaching Evernote to project

Op dit moment lokaliseert Nozbe Personal met behulp van de Evernote API je notities met sommige opties:

Attaching Evernote to project
  1. Je kunt je notities filteren naar naamvolgorde
  2. De lijst van je recente (max. 100) Evernote notities
  3. Het eerste gedeelte van de lijst omvat de lijst van gesuggereerde notities - hier zul je deze notities zien die de gelijke naam dragen zoals jouw Nozbe Personal project. Het tweede gedeelte van de lijst beslaat de rest van de notities

Goedzo, maar je kunt je afvragen wat dan als jouw notities niet onder 100 meest recente notities staat… Je kunt gewoon ernaar zoeken:

Attaching Evernote to project

Begin met het typen in het veld (1) en nadat je ten minste 3 karakters hebt ingevoerd (2) komt er een link tevoorschijn. Klik/ Tap erop om te zoeken naar b.v. ‘Gra’ binnen je Evernote account.

Attaching Evernote to project

Een nieuwe sectie – gevonden notities zijn toegevoegd aan de lijst van notities. Deze zijn het resultaat van je ‘Gra’ zoektocht en ze includeren alle notities met dit woord in de titel of in een stuk tekst van een notitie. Het is de oorspronkelijke Evernote zoekopdracht. Het ondersteunt ook geavanceerde zoekeigenschappen zoals binnen de Evernote app.

EN Advanced search

Je kunt ervoor kiezen om meer dan één notitie toe te voegen op hetzelfde moment. Nadat je ze geselecteerd hebt klik dan alsjeblieft op de ‘Opslaan’ knop die bovenaan tevoorschijn komt.

Attaching Evernote to project
  1. Opslaan
  2. Lijst van geselecteerde notities
  3. Je kunt extra opmerkingen toevoegen aan je notities

De notities die je geselecteerd hebt worden van nu af aan weergegeven onder bijlagen van projecten en zullen zichtbaar zijn voor alle participanten van het project.

Attaching Evernote to project

Als je een preview van een Evernote-bijlage wilt zien, tik erop en druk op Toon in browser:

Evernote preview

Om terug naar Nozbe Personal te gaan, tik op Verberg linksboven.

Hoe je Evernote Notities kunt Toevoegen als Opmerkingen aan een Taak

Misschien wil je je notities toevoegen aan taken in plaats van aan projecten. Dit is vooral handig als je de notities nodig hebt als een snelle referentie voor wat gedaan moet worden binnen een gegeven actie.

In zulke gevallen is het creëren van een nieuwe opmerking binnen een verlangt project het enige wat je moet doen. Verander de opmaak opties van de opmerking van Tekst naar Evernote en gebruik hetzelfde mechanisme als voor de toevoeging van een project, bovenaan beschreven. Je wilt misschien ook een video bekijken over hoe je opmerkingen kunt toevoegen binnen Nozbe Personal

Hoe je Automatisch Evernote Herinneringen kunt Synchroniseren met Nozbe Personal

Dit vereist geen speciale actie van jouw kant, behalve als je dit niet wilt hebben. Herinneringen zullen automatisch gesynchroniseerd worden binnen je Inbox, zodra je de integratie opzet. Ze zullen allemaal aangegeven worden met een ‘Evernote Herinnering’ categorie. Daarnaast worden herinneringen vastgezet als acties op de datum en tijd die je voor ze gekozen hebt binnen Evernote, waarbij de notitie een opmerking is.

Turn off Evernote Reminders integration

Als je nu een taak voltooit of zijn vervaldatum verandert, zullen de veranderingen ook zichtbaar zijn binnen Evernote. En omgekeerd - als je de datum van de Evernote herinnering verandert of hem als voltooid markeert, zullen de veranderingen ook binnen Nozbe Personal gesynchroniseerd worden.

Let alsjeblieft op dat deze nieuwe en verbeterde integratie je toestaat om veranderingen te zien binnen de Evernote notities zodra je ze geïntroduceerd hebt binnen Evernote.